top of page

Restaurants in Groede

Onze Bed and breakfast ligt in het polderlandschap net buiten het dorpje Groede. Groede is erg gezellig en heeft een pittoresk historisch centrum. Hier vind je leuke uitgaansgelegenheden, een kleine supermarkt, een authentieke bakkerij en het beroemde café-restaurant De Drie Koningen. In onderstaande video kun je een indruk krijgen van De Drie Koningen en het centrum.

 

 

 
 
 
 
Ijssalon & Koffiebar Fonteyn

Tegenover de kerk op de hoek van de Schuitvlotstraat en de Markt vind je (onze favoriete) ijssalon & koffiebar Fonteyn, waar ze heerlijk ijs hebben, maar ook koffie en lunch serveren. We hebben er geen aandelen, maar wel bij ons eerste bezoek na sluitingstijd toch nog ijs gekregen op de verjaardag van onze dochter!

Etablissement  1880 

Tegenover de Fonteyn ligt Etablissement 1880. Het restaurant ziet er zeer verzorgd uit en je kunt er fantastisch lekker eten. Wel prijzig, maar haute cuisine. Een toprestaurant! Het restaurant maakt gebruik van streek- en seizoensgebonden producten. Echt Zeeuws dus. 

Evenementen in Groede

Eén van de populairste evenementen is het Oldtimer Weekend, dat begin juni wordt georganiseerd. Ook de Kermis, Jaarmarkt, Avond van de poëzie, Groede Festival en de Kerstfair zijn jaarlijks terugkerende evenementen. Meer informatie is te vinden op de website van Groede.

Kunst en Cultuur

Groede staat bekend als een artistiek dorp met verschillende ateliers, galeries en een actief kunstenaarsleven. Cultureel gezien is de Grote Kerk, die dateert uit de 13e eeuw interessant. Ook Het Vlaemsche Erfgoed is bijzonder. In dit museumstraatje (Slijkstraat) vind je leuke winkeltjes met streekproducten, een huistheater en werkplaatsen uit vervlogen tijden.

De Zagerij

Onze all-time favourite is cafetaria De Zagerij. Naast friet van Zeeuwse aardappelen krijg je er ook salades, schotels, soep, pannenkoeken en in de wintermaanden kun je er gourmetten (wel even reserveren). Altijd lekker voor een vriendelijke prijs!

Cafetaria De Zagerij, Groede_bewerkt.jpg
Andere Eetgelegenheden en strandpaviljoens

Verder heb je in Groede nog 't Overleg waar je tegen een goede prijs prima kunt lunchen en dineren en het in mei 2019 geopende The Bull Bistro & Drinks. Wil je lekker eten aan het strand dan kun je naar Groede aan Zee of Puur. Langs het strand van Zeeuws-Vlaanderen zijn nog veel meer leuke strandpaviljoens te vinden zoals Beachhouse 25, Dok14, de Boekanier, Breskens aan Zee.

Ook leuk is restaurant de 5 Weeghen in Nieuwvliet. Het restaurant heeft een grote speeltuin naast het terras. De speeltuin is afgesloten dus je kunt je kinderen er veilig laten spelen terwijl je zelf vanaf het terras naar ze kunt zwaaien. 

De Drie Koningen

bottom of page